Начин на приготвяне
Пилешките крилца ги измиваме. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят. Добавяме сол на вкус. Припенваме месото при необходимост. Варим до полуомекване на месото. Нарязваме си моркова на дребно. Лука го нарязваме на ситно.
Картофите ги обелваме и ги режем на малки парчета. След като са се сварили почти крилцата ги вадим в подходящ съд. Бульона от врелите крилца го прецеждаме добре в друг съд. Ще използваме бульона при готвените, тъй като е ароматен и вкусен.
В тенджера слагаме олиото и задушаваме лука и моркова леко.Добавяме грахът и доматеното пюре. Леко разбъркваме, подправяме на сол и черен пипер. Прибавяме пилешките крилца и картофите. Задушаваме за кратко. Наливаме от горещия бульон.
Оставяме да ври. Накрая 5 минути, преди ястието да се свали от котлона, се залива с размитото в малко вода брашно. Към края се добавя нарязан на ситно магданоз. Отстранява от огъня яденето и се прибавя разтопеното масло.