Пълнени картофи с шунка и кашкавал

KaterinaSpasovaKaterinaSpasovaЧирак7137981
09/08/2018
"Веднъж опитали пълнени картофи с шунка и кашкавал, няма и да си помислите да ги готвите по друг начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151 449
  • Преглеждания за месеца2378
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре без да се белят, надупчват се с вилица и се намазват с олиото. Всеки картоф се завива с фолио, след което се пекат във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.

Когато са готови, от горната страна се издълбават внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка. Във всеки издълбан картоф се поставя парченце масло.

Шунката се нарязва на ситно, смесва се с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце. Добавят се подправките и се разбърква добре. С тази смес се пълнят издълбаните картофи.

Напълнените картофи се подреждат в тавичка, може и директно върху разгънатото фолио и се запичат за 20 минути на 180 градуса.

Изпечените пълнени картофи се сервират топли. Може да се залеят с кисело мляко или друг сос по желание.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Надежда Аврамова
Какво правите с издълбаното от картофите?
0
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
25.02.2019 01:41
Ами или го подправям със сол и зехтин като салатка или на картофено пюре.
0
0