Начин на приготвяне
Сипете половината от млякото в тенджерка и го сложете със захарта и кокосовите стърготини на котлона да кипне. В купичка сложете останалото мляко и нишестето, разбъркайте до еднородна смес и щом млякото заври добавете нишестената смес на бавна струйка като бъркате непрекъснато до сгъстяване.
Махнете от котлона и на тънка струя добавете сметаната като отново бъркате, върнете на котлона, оставете да клокне и махнете крема. Разделете кайсиите на две половини и едната половина почистете и нарежете на полумесеци.
Вземете форма за торта или тавичка по избор, сложете на дъното и един ред от бисквитите, залейте с час от горещия крем и сложете малко от нарязаните кайсии. Върху тях сложете друг ред бисквити, пак от крема и кайсиите. Направете три или четири реда, като последния ред бисквити се покрива само с крем. Оставете тортата да се охлади.
За декорация използвайте останали бисквити, които може да натрошите върху тортата и украсете с половинки от отделените кайсии и поръсете с кокосови стърготини. Оставете тортата в хладилник за поне 6 часа.