Традиционно корейско пържено пиле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
443
1064
372
5
10/08/2016
"Вкусно предложение за всички почитатели на пилешкото и корейската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 530
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват и месото се нарязва на хапки. Маринова се за около 15 минути със сол, черен пипер, кимион и ракия.

Поръсвате с картофеното брашно и разбърквате хубаво, за да полепне навсякъде. Изпържвате в зехтина като е добре той да е повече и да се пържат на маслена баня (оставете около 10 мл. зехтин за соса)

След като се изпържат хапките отвсякъде ги изваждате от мазнината и ги оставяте да изстинат върху решетка.

Чесънът се нарязва на едри парчета и се слага в останалата мазнина да се запържи за около 1 минута заедно със сусама, след което се добавят соевият сос, оцетът, медът и 2 с.л. вода.

Разбърквате докато течността се поизпари и сосът се редуцира. Добавяте пилешките хапки при соса, махате тигана от котлона и разбърквате докато не го поемат.

Сервирате лъскавите сладко-кисели хапки поръсени със счукани фъстъци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар