Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Картофи с кюфтенца на фурна

Картофи с кюфтенца на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Картофи с кюфтенца на фурна
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникално вкусно и супер лесно за приготвяне - кюфтенца на фурна - ще си хапнем не една, а цели две порции"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • картофи - 600 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 3 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа си слагаме каймата. Овкусяваме я с черен пипер, сол и ронена суха чубрица. Омесваме я добре.Правим си малки кюфтенца. В една купичка до нас си слагаме малко оцет, ако ни залепва каймата, да си навлажняваме леко ръцете и да ги оформяме.

Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме в хладилника, покрити с домакинско фолио. От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. През това време си почистваме доматите от кората, лука също го почистваме.

Моркова го почистваме и него, после го настъргваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото за 3 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват по дължина.

В тава се слага картофите. Прибавят се задушеният лук с олиото, в което го задушихме, доматите и морковът, като се разпределят равномерно в тавата. Наливаме малко гореща вода. Между тях си правим дупчици и слагаме кюфтенцата. Нарязваме магданоза на ситно и се слага върху ястието.

По желание можем да добавим и 2-3 скилидки чесън. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече за начало на 220 градуса. Вече готово сервираме в чиния. Кюфтенцата и картофите се изпичат добре. Хапваме с печен хляб. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: