Начин на приготвяне
Нарязваме малко праз или зелен лук на ситно и настъргваме обелената половинка морков.
Запържваме ги в малко мазнина, докато омекнат. Смесваме ги с каймата, като овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.
Оформяме малки кюфтенца от получената смес. Обелените картофи нарязваме на шайби.
Подреждаме кюфтенцата в намаслена тава, а между тях поставяме шайбите картофи.
Печем в умерена фурна за 15-20 минути. През това време смесваме сметаната, доматеното пюре, малко сол, щипка червен и черен пипер и 1 и 1/2 кафена чаша вода.
Заливаме печените кюфтета с този сос и поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем до златисто около 20-25 минути.
Поднасяме кюфтенцата с картофи на фурна с нарязан на ситно пресен босилек.