Начин на приготвяне
В голяма купа си слагаме каймата. Овкусяваме я с черен пипер, сол и ронена суха чубрица. Омесваме я добре.Правим си малки кюфтенца. В една купичка до нас си слагаме малко оцет, ако ни залепва каймата, да си навлажняваме леко ръцете и да ги оформяме.
Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме в хладилника, покрити с домакинско фолио. От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. През това време си почистваме доматите от кората, лука също го почистваме.
Моркова го почистваме и него, после го настъргваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото за 3 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват по дължина.
В тава се слага картофите. Прибавят се задушеният лук с олиото, в което го задушихме, доматите и морковът, като се разпределят равномерно в тавата. Наливаме малко гореща вода. Между тях си правим дупчици и слагаме кюфтенцата. Нарязваме магданоза на ситно и се слага върху ястието.
По желание можем да добавим и 2-3 скилидки чесън. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече за начало на 220 градуса. Вече готово сервираме в чиния. Кюфтенцата и картофите се изпичат добре. Хапваме с печен хляб. Да ви е сладко!