Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Прасковена ракия

Прасковена ракия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Прасковена ракия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Аромат и вкус като в роман - нежна прасковена ракия, която няма да забравите"

Необходими Продукти

  • праскови - 2 кг листа
  • ракия - 12 л двойно дестилирана
  • ядки - 400 г прасковени костилки, кайсиеви ядки и горчиви бадеми
  • прясно мляко - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира.

След това се вземат 400 г ядки от костилките на праскови или кайсии и горчиви бадеми, счукват се и се смесват с прясно мляко до получаване на каша.

Тази смес се прецежда през сито и се добавя към дестилираната ракия. Оставя се да престои 2 седмици и се филтрира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: