Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Зеленчуков огретен със сос Бешамел

Зеленчуков огретен със сос Бешамел

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367922002
Зеленчуков огретен със сос Бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-9
"Ароматно, безмесно и много сочно - един огретен, който ще ви накара да грабнете една вилица и веднага да седнете на масата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чушки - 1 кг
  • тиквички - 1кг
  • лук - 6 глави
  • кашкавал - 400 г
  • бульон - 3 кубчета зеленчуков
  • За бешамела
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, белят се и се нарязват на шайби. Лукът се почиства от люспите и също се нарязва на шайби. Тиквичките и чушките също се измиват, на чушките се маха семето и се режат на шайба.

Всички зеленчуци се минават през грил тиган за кратко. В съд се сипва млякото и се оставя да заври. Отделно се разтопява маслото и в него се запържва брашното.

Когато млякото заври, брашното се прибавя към него и се бърка, докато се получи хомогенна смес. Зеленчуците се смесват, объркват се добре, прибавят се кубчетата бульон, част от кашкавала и половината бешамел.

Всичко се смесва добре и се сипва в тава. Долива се останалата част от соса, наръсва се с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: