Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Картофен огретен със сос Бешамел

Картофен огретен със сос Бешамел

Pdicheva638Pdicheva638
Новак
89218
Картофен огретен със сос Бешамел
Снимка: Pdicheva638
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Обожаваме комбинацията между картофен огретен и сос Бешамел, а вие?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • шунка - 200 г
  • сирене - 50 г
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • кашавал - 200 г или сирене Чедър
  • Сос Бешамел
  • масло - 4 с.л. или олио
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разтопяваме маслото и прибавяме брашно и пържим до златисто, след това се сваля от оганя и при постоянно бъркане се добавя прясното мляко, сол, черен пипер и връщаме на огъня, докато сместа се сгъсти.

Когато достигне желаната гъстота снемаме от огъня и добавяме 1 жълтък и разбъркваме.

Картофите се сваряват, обелят и нарязват на шайби. Шунката се нарязва на кубчета, лука на ситно, а сиренето се настъргва.

В намазнена тава редим ред картофи, след това от шунката, лука и сиренето и отново ред картофи, и така повтаряме докато свършат продуктите, овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Накрая заливаме със соса Бешамел и печем на 180 градуса. Преди да извадим огретена от фурната поръсваме със кашкавал или сирене Чедър и леко запичаме.

Картофеният огретен със сос Бешамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: