Начин на приготвяне
Картофите се измиват, белят се и се нарязват на шайби. Лукът се почиства от люспите и също се нарязва на шайби. Тиквичките и чушките също се измиват, на чушките се маха семето и се режат на шайба.
Всички зеленчуци се минават през грил тиган за кратко. В съд се сипва млякото и се оставя да заври. Отделно се разтопява маслото и в него се запържва брашното.
Когато млякото заври, брашното се прибавя към него и се бърка, докато се получи хомогенна смес. Зеленчуците се смесват, объркват се добре, прибавят се кубчетата бульон, част от кашкавала и половината бешамел.
Всичко се смесва добре и се сипва в тава. Долива се останалата част от соса, наръсва се с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.