Руски чай

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
01/12/2011
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции3-4 чаши
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 569
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • чай - 8 чаени лъжички
  • вода - 1/2литър, вряща
  • мляко - прясно
  • захар - на бучки
  • конфитюр - 2 лъжички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.

Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително може да се добави мляко, лимонов сок (лимонови резенчета) или сметана.

Руснаците не слагат захарта в чашата, а държат кубчето в устата, докато пият чая си. Захарта може да се замени с конфитюр или друго сладко.

Медно джезве с месингова дръжка за 3 кафета
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Медно джезве с месингова дръжка за 3 кафета
13.50 лв.
Виж ››

Специално предложение за всички, които обичат джезве кафе - стилно медно джезве с удобна месингова дръжка, в което да направите не едно, а цели три кафета.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
17.11.2019 14:08
Сготвено - с удоволствие ще му се насладя на обяд. Много приятен и мек вкус
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.11.2019 23:23
много свежо
0
0
Люси
Люси
15.12.2015 14:38
Много важен момент е така нареченото претакане на чая, при което от високо се сипва от запарката в предварително затоплена чаша и после чая се връща в чайника. Тази процедура се прави 2-3 пъти. Така чая се насища с кислород и се извлича напълно от листната маса.
0
0