Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бразилски кекс с кокос

Бразилски кекс с кокос

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Бразилски кекс с кокос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Свеж Бразилски Кекс не като за световно, а направо като за Олимпиада. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • масло - 230 г
  • пудра захар - 200 г
  • брашно - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • царевично брашно - 210 г
  • кокосово мляко - 380 мл.
  • кокосови стърготини - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване (по желание)
  • кондензирано мляко - за поливане (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си две купи. Жълтъците се отделят от белтъците. В едната слагаме внимателно белтъците, а в другата жълтъците. Изливаме кокосовото мляко в подходящ съд. Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за да омекнат, но за малко.

Вадим си маслото на стайна температура да омекне.Използвах немско масло. Слагам го в купа и го намачквам с вилица. Маслото и пудрата захар се разбиват много добре с помощта на миксер. Прибавят се жълтъците, които си отделихме и отново се разбива с миксер.

Пресяваме бялото брашното и царевичното. Към бялото брашно слагаме ванилията и бакпулвера, разбъркваме с лъжица, за да се премеси с набухвателя. Постепенно прибавяме брашното, бакпулвера, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива с миксер. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива добре.

Разбиваме белтъците, които си отделихме. Добавят се разбитите на сняг белтъци към другите съставки и пак се разбърква. Намазняваме форма за кекс с олио или масло и посипваме леко с брашно. Изсипваме във форма за кекс с дупка в средата сместа и заглаждаме с лъжица. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност.

След като изстине кексът го поливаме с кондензирано мляко и поръсваме пак с малко кокос /такава е оригиналната рецепта/. Аз лично, като изстина кексът го поръсих с пудра захар. Разрязваме на парчета и сервираме.

Получи се много хубав кекс - мек, апетитен, ароматен. Ползвах висока форма с малък диаметър. Усеща се вкуса и на маслото, и на царевичното брашно. Рецептата е от кулинарно предаване, под името бразилски кекс с кокос. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: