Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца с плънка от яйца и чушки

Пилешки рулца с плънка от яйца и чушки

Пилешки рулца с плънка от яйца и чушки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектната вечеря е сервирана. Тя изглежда апетитно, мирише неустоимо и просто плаче да бъде изядена!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • яйца - 3 бр.
  • чушки - 3 малки /жълти, зелени, червени/
  • олио
  • лук - 1 глава малка
  • сол
  • универсална подправка - за пиле
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • лимони
  • гъби - 300 г
  • масло - 50 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • салвия - 4 бр. листенца
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете яйцата на очи и ги нарежете на лентички. Отстранете кожата от пилешките бутчета и леко ги начукайте. Овкусете ги със сол и подправка за пиле.

Обелете лука и го нарежете на подходящи парчета. Задушете го в олио, докато омекне. Прибавете почистените и нарязани на лентички чушки. Гответе докато чушките омекнат. Добавете към плънката и яйцата. Разбъркайте. В подходяща тава, на дъното на която има олио, наредете рулцата.

Полейте с бира, поръсете с червен пипер и черен пипер. Сложете по едно листенце салвия и изпечете до златист загар.

От време на време, по време на печенето, поливайте бутчетата със соса от тавата. Почистете гъбите и ги задушете в маслото.

Поднесете бутчетата с гарнитура от гъби и парче лимон.

Поръсете руладините със ситно нарязан магданоз.

Пилешките рулца с плънка от яйца и чушки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: