Желе от кайсии

Желе от кайсии
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Желе с аромат на кайсии и вкус на лято!"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 1/2 кг
  • захар - 700 г
  • gelfix extra - 1 пакетче д - р. Oetker (25 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кайсиите и ги почистете от костилките. Добавете около 1/2 ч.ч. вода и заварете.

След като омекнат, пасирайте с помощта на пасатор. Добавете захарта, фикса по указания на пакета начин.

Бъркайте непрекъснато още 3-4 минути и свалете от огъня.

Охладете и напълнете сухи бурканчета.

Затворете плътно с капаци и сварете бурканчета за вакуум на капачките, т.е. 5 минути след завирането.

Охладете бурканчетата и приберете желето на тъмно и хладно.

Желето от кайсии е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: