Турски постни лозови сармички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
19/08/2016
"Уникални лозови сармички, които искат от вас само търпение за приготвяне и апетит за изяждането им "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 839
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбока и чугунена тенджера;

Пресни лозови листа или замразени;

Листата, ако са пресни, е необходимо да се попарят на котлон, докато омекнат и сменят цвета си, а ако са замразени, не е необходимо и се ползват веднага след размразяването им.

Плънката за сармите се събира в купа сурова и се поставя с малка ч.л. във всяко листо. Завиват се тесни сарми, като не се пълни много листото с плънка, защото оризът ще набъбне по време на готвенето.

Нареждат се в тенджерата. Заливат се със зехтин и вода до сармите или 4:1. Отгоре се нареждат няколко кръгчета от лимон. По време на готвенето, което е около 40 мин на умерен котлон, по-скоро към по-слаб, може да се долее гореща вода, ако е необходимо.

След като са готови, се добавя и парчета хубаво масло и се поливат със сок от лимон.

Поднасят се с цедено кисело мляко с копър.

Източник: приятелка от Турция

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
20.08.2016 00:08
Моята приятелка е натурална туркиня и дали обича канела или не не зная, но съм виждала да я ползва в други рецепти, така че вероятно я харесва и ползва, а аз винаги спазвам рецептите така както са представени, така както са ми показани също и точните грамажите. Вие сложете канела, няма лошо. Изключително приятен вкус придава ментата на тези постни лозови сарми.
4
2
Plesneva
Plesneva
19.08.2016 15:38
А канелата вероятно сте я пропуснали :)
0
0
Plesneva
Plesneva
19.08.2016 23:13
Вероятни вашата приятелка не обича канела,но турските лозови сърми са известни с канелата и стафидите.:)
1
1
marcheva14
marcheva14
19.08.2016 22:03
Добави коментар.
Не, не съм я пропуснала. В тази рецепта канела няма. Канела слагам когато приготвям мусака.
0
0