Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни лозови сармички с грах

Постни лозови сармички с грах

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Постни лозови сармички с грах1 / 2
11/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г
  • грах - 300 г - замразен или консервиран
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 1 - 2 домата
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 100 мл
  • лозови листа
  • джоджен - пресен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината на котлона и задушете в нея ситно нарязания лук до омекване. Добавете почистения ориз и запържвайте, докато зърната станат прозрачни.

Към ориза се добавят грахът, доматите нарязани на ситно (или настъргани) и наситнената пиперка и зелени подправки. Слагат се черен пипер и сол на вкус и се запържва, докато течността изкипи.

Измийте внимателно лозовите листа и ги бланширайте за кратко във вряща подсолена вода за да омекнат.

Оставете ги да се охладят. Оформете малки сармички, като в центъра на всеки лозов лист поставите малко от плънката и завиете.

Подредете готовите сарми в дълбока тенджера на няколко пласта. Затиснете ги с тежка порцеланова чиния, долейте малко гореща вода и варете на умерен огън до готовност.

Сармичките могат да се поднесат топли или студени със заливка от кисело мляко и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: