Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сармички с билки

Лозови сармички с билки

Лозови сармички с билки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лозови листа
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 2 глави
  • копър
  • джоджен
  • магданоз
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва. В тиган се слага олиото, за да се загрее. Когато олиото е готово, се добавя лукът и се запържва до златисто. Добавя се и оризът, за да се запържи. В тигана се слага каймата.

Оризът се подправя с билките - магданоз, джоджен, копър, мащерка. Овкусява се с черния пипер и солта. Сипва се 1 чаена чаша топла вода. Разбърква се.

Оризът се готви до полуготовност. В лозовите листа се слага от сместа и се завиват сармичките.

Сармите се нареждат в съд за варене, покриват се с топла вода и се варят на бавен огън до готовност.

Гарнират се добре с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: