Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Лятната манджа в буркани

Лятната манджа в буркани

Лятната манджа в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
19/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусна лятна манджа, която ви съветваме да поднесете с домашен хляб и прясно сиренце! Уникално вкусно!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг кормид
  • зелени чушки - 2 кг
  • моркови - 1 кг
  • домати - 5 кг
  • олио - 200 мл
  • сол - 5 с.л.
  • захар - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 8 бр.
  • черен пипер - на зърна 1 пакет
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушките се почистват от семената и се нарязват на парчета, морковите се обелват и също се нарязват.

Загрява се олио в тенджера и се запържват нарязаните зеленчуци, лук, моркови и чушки. Когато сменят цветя си и се позапържат, се добавят настърганите домати.

Овкусява се със сол на вкус, захар, черен пипер на зърна и дафиновия лист. Оставя се, да се готви на умерен огън , докато изври течността и остане на мазнина.

Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз. Сипва се в сухи буркани и запечатваме с капачки. Стерилизира се за 15 минути.

Може да се поднесе като гарнитура или като самостоятелна постна гозба Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: