Лесна макаронена запеканка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
20/08/2016
"Вкусна запеканка, с която може да експериментирате."
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 926
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните по указанието на опаковката в подсолена вода. Аз използвах макарони микс, когато ми останат в пликовете от паста, която съм ползвала, ги прехвърлям в буркан и чакат да им дойде времето. Моите са микс от фарфале, фусили и ригатони. Отцедете ги и сложете в намазнена тава.

Загрейте тиган на котлона и сложете зехтина.

Почистете лука и го нарежете на ситно, сложете го в тигана и запържете.

Когато стане златист, сложете каймата, надробете я на малки парчета и пържете няколко минути до готовност. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.

Така приготвената кайма сложете в тавата при макароните, добавете чоризо, нарязано на дребно, и разбъркайте.

Разбийте яйцата със млякото. Сипете сместа в тавата, отново разбъркайте и сложете сиренето чедър.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата с макароните.

Печете около 25 мин до сгъстяване и златист цвят.

Настържете кашкавала, извадете тавата и поръсете върху макароните. Върнете във фурната и запечете до златист цвят и разтапяне на кашкавала.

По този начин може да приготвите всякакви макарони на фурна, като добавите съставки по ваш вкус и според това какво имате в хладилника.

Релефна кръгла тава  28х8 см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Релефна кръгла тава 28х8 см.
12.79 лв.
Виж ››

Кръгла релефна тава, заради която ще ви се прииска да се потопите в света на сладкарството - и като дегустатор, и като майстор сладкар. Изработена от неръждаема стомана, кръглата тава е достатъчно голяма, за да побере продукти за сладкиш, с който да почерпите и съседите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар