Начин на приготвяне
Накиснете стафидите в малко вода, за да омекнат. Почистете ябълките и ги нарежете заедно с фурмите на дребно.
Сложете тенджерка на котлона и загрейте на средна температура, добавете в нея ябълките, фурми, стафидите, канела, водата и половината от маслото. Разбъркайте и сложете капака.
Оставете сместа да се задуши като периодично разбърквайте за около 10 мин. Добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа да къкри до получаване на карамелен цвят, махнете от котлона, сложете галетата и разбъркайте. Получава се гъста смес, покрийте и оставете да се охлади. Разтопете останалото масло.
Вземете една кора, намажете я леко с масло, сложете друга върху нея и прегънете на половина, така че да стане правоъгълник, намажете пак с масло.
Откъм широката част оставете два пръста разстояние и сложете от сместа, прегънете празната част която оставихте върху сместа, след това прегънете двете страни на вътре и навийте така че да се получи като пакетче. Така направете и с останалите кори и оформете банички.
Сложете в тава хартия за печене, намажете ги с масло и сложете баничките във фурната, печете на 180 градуса около 20 мин до златист цвят. Извадете готовите банички, охладете и поръсете с пудра захар.