Начин на приготвяне
Измийте и нарежете зеленчуците на едри парчета. Добавете чесъна, нарязан на едро, магданоза и целината.
В тенджерка сипете оцета, захарта, меда, олиото и солта. Прибавете черния пипер и дафиновия лист. Оставете маринатата да заври и след 5 минути свалете от котлона.
Напълнете бурканите със зеленчуци, като на всеки буркан сложите по един стрит аспирин. Продуктите са за 12 буркана.
Разпределете маринатата в бурканите и затворете. Обърнете с капачката надолу и оставете да се охладят. Маринатата не е необходимо да напълни бурканите до горе - колкото стигне толкова. Те самите зеленчуци си пускат.
Съхранявайте царската туршия на хладно място като от време на време обръщайте бурканите, поне в началото.
Разгледай и тези избрани рецепти за царска туршия и разбери как правилно се реди царската туршия.
Коментари