Домашна наденица за сушене

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач196513642
27/08/2016
"При приготвянето на домашна наденица за сушене най-трудно е да намерите къде да я скриете от гладните си роднини!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 988
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 60% свинско месо, 40% телешко (прясно смляно)
  • На 1 кг кайма
  • черен пипер - 5 г
  • кимион - 3 г
  • чубрица - 3 г
  • индийско орехче - 1 г
  • сол - 20 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското трябва да е 50% плешка, 50% гърди, а телешкото - да е без жили и ципи.

Каймата се омесва много добре. Хубаво е да престои на хладно 10-12 часа.

Пълнят се червата, като се дупчат с игла.

Правят се на подкови или на пръчки.

Сушат се на проветриво място като се разточват 3 – 4 пъти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар