Начин на приготвяне
Измийте и почистете тиквичките, махнете дръжките и изрежете малка част от края им.
Лука обелете, измийте и нарежете на дребно.
Разрежете тиквичките на половина и издълбайте с лъжица вътрешността им, като дъното и стените и трябва да останат цели. Тиквичките трябва да получат формата на лодки.
В купа сложете каймата, доматите, червения пипер, черен пипер и сол. Нарежете издълбаната вътрешност от тиквичките на дребно, сложете я в купата при останалите продукти и поръсете със сух магданоз, зехтина, кимион и малко риган.
Измийте ориза със студена вода и го добавете в купата. Омесете всичко много добре със ръце, така че каймата да се спои с ориза и всички подправки.
С тази смес напълнете издълбаните тиквени лодки.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Наредете пълнените тиквички в тава, сипете бульона и сложете във фурната.
Печете тиквичките около 45 мин до омекване и готовност на ориза.
Ако забележите че отгоре тиквичките започнат да прегарят, ги покрийте с алуминиево фолио.
Поднесете тиквените лодки с нарязан пресен магданоз и лют пипер за разкош.