Начин на приготвяне
Начукваме леко ребърцата и си приготвяме подходящ съд, за да ги мариноваме. Стъклена купа или тенджера с похлупак вършат идеална работа.
Нарязваме лука на шайби, чесъна на филийки. Смиламе подправките на ситно (ригана, босилека, кимиона и черния пипер) и ги смесваме в купа. По желание добавяме лют червен пипер, натрошен на по-едро.
В тенджерата на дъното сипваме от соевия сос няколко лъжици, отгоре нареждаме шайбите кромид лук, върху него нареждаме ребърцата, поръсени обилно със сухите съставки и чесъна. Върху тях отново лук, зехтин, соев сос и така докато свършат продуктите.
Притискаме плътно и оставяме в хладилник поне 1-2 часа. След това наливаме бирата, колкото да покрие всички продукти и оставяме още поне един час, а най-добре за една вечер.
Така маринованите ребърца слагаме на барбекюто (може и на скара, но на жар е неповторим вкусът), което предварително сме намазали със сланинка или олио и печем до готовност от всички страни.
Обръщайте често ребърцата, за да придобият хубав и равномерен загар.
Сервираме със салата според сезона и много добре изстудена бира!
Уникално вкусните и сочни ребърца на жар са готови.