Печени картофи с яйце

Печени картофи с яйце
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Страхотна идея за вкусна вечеря или ястие за пикник - хапнете със свежа салата и споделете вкуса и идеята с приятели"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. големи
  • сол
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е подходяща за пикник и може така предложените картофи, да се изпекат заровени в жар.

Измийте картофите и ги разполовете на две части, като горната част е по-тънка.

С помощта на лъжица издълбайте по-голямата част, като не стигате до кората. Издълбайте толкова, колкото да може да се събере яйцето.

Отрежете фолио за печене според големината на картофите. Поставете долната част на картофа върху фолиото.

Чукнете яйцето и похлупете с капачето /другата част на картофа/.

Увийте с фолио плътно и и запечете в загрята фурна, докато печените картофи омекнат.

Печените картофи с яйце са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: