Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини с доматен сос, чери и пармезан

Букатини с доматен сос, чери и пармезан

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Букатини с доматен сос, чери и пармезан
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Паста, паста ни дайте, паста с ароматен сос и пивко червено вино и не ни мислете повече!"

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • домати - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мащерка
  • босилек
  • сол
  • чери домати - 15 - 20 бр.
  • пармезан - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио.

Добавете чесъна и настърганите домати. Оставете соса да ври, докато се изпари течността.

Сварете букатините (ал денте) в подсолена вода и ги отцедете.

Добавете ги към врящия сос. Прибавете черитата (разрязани на две) и подправките.

Добавете малко от водата, в която сте варили пастата. Разбъркайте хубаво и след 3-4 минути свалете от котлона.

Сервирайте букатините топли, поръсени с пармезан.

Букатините с доматен сос, чери и пармезан са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: