Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в подходящ съд. Накълцайте лука и чесъна на ситно и ги задушете за кратко, докато омекнат.
След това сипете доматения сок. Овкусете с черен пипер и сол. Сипете доматите от консерва и добавете чаена лъжичка захар. Оставете соса да къкри на умерен огън за 30 минути, като разбърквате периодично.
Нарежете на ситно една глава лук за кюфтенцата. Добавете към каймата. Подправете с черен пипер. След това нарежете и магданоз и добавете него заедно с хлебни трохи. Преди да омесите и малко прясно мляко.
Оформете кюфтенца, оваляйте леко в брашно и запържете, докато придобият златист цвят. Пуснете кюфтенцата в доматения сос и прехвърлете ястието във фурната за 20 минути на 180 градуса.
Поръсете готовото ястие с люспи пармезан.
Кюфтенцата с доматен сос и пармезан са готови.