Начин на приготвяне
За кекса смесваме всичко без киселото мляко, содата, какаото и брашното.
Содата я разтваряме в киселото мляко и прибавяме към останалата смес, след което започваме да прибавяме брашното на части.
Получената смес разделяме на 2 части и към едната прибавяме какаото.
Изсипваме сместа без какао в намазнена форма за кекс и върху нея изсипваме и сместа с какао, без да разбъркваме.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути, като проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен.
За крема разбиваме белтъците на сняг и започваме да добавяме захарта, като същевременно продължаваме да разбиваме белтъците.
По ваша преценка може да добавите повече или по-малко захар към белтъците.
След като кексът е готов, го оставяме да изстине и го разрязваме внимателно, така че да се получат 2 блата.
Между блатовете разпределяме крема от белтъци и захар.
По желание разтопяваме шоколад и с него декорираме кексовата торта.