Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, ванилията и какаото. Смесваме добре и разбиваме да стане пухкава смес. Прибавяме и пресято брашно и бакпулвера. Смесваме внимателно, като разбъркваме с шпатула, за да не спадне.
Полученото кейково тесто разпределяме във формички за мъфини. Слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна и изпичаме до готовност.
Проверяваме дали са готови със суха клечка. Изваждаме изпечените кейкчета от формичките и оставяме да се охладят върху решетка. Когато са готови, с остро ножче, изрязваме в средата кръгли кръгчета, като капачета.
Отделяме от средата на кексчетата трохи (помагаме си с виличка), като оформяме самите кейкчета като чашки. Запазваме цели капачетата. Трохите от средата наронваме в купичка.
В подходящ съд (касерола или тенджерка) слагаме да се разтопи на котлона краве масло (100 г). Прибавяме захар (5 с.л.) и разбъркваме да се разтопи и тогава слагаме какао (1 с.л.). Бъркаме да стане гладка, хомогенна смес.
Дръпваме от котлона и половината от сместа отливаме в съд, а другата част оставяме за глазиране на кейкчетата. Към отделената смес от масло, захар и какао прибавяме трохите от вътрешността на кейкчетата. Смесваме добре.
В получените чашки от кейкчетата слагаме по една лъжичка сладко от боровинки (или повече по вкус), а после разпределяме сместа от трохите. Слагаме капачетата на кейкчетата и леко притискаме да прилепнат.
Намазваме с четка кейкчетата с отделената глазура (ако се е сгъстила глазурата наливаме 1 с.л. вода и отново леко загряваме на котлона, за да се разтопи ). Готовите кейкчета поръсваме със захарни пръчици.