Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кейкчета с шипково брашно

Кейкчета с шипково брашно

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета с шипково брашно
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Кулинарите пазят в тайна своето най-мощно оръжие за вкусни кейкчета - шипковото брашно, но ние ги разкрихме"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 с.л. краве разтопено
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • шипково брашно - 1 к.ч.
  • бяло брашно
  • ванилия - 1 бр.
  • конфитюр
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка сол и кафявата захар. Прибавяме кисело мляко с разтворено в него бакпулвер и разтопено краве масло. Прибавяме и ванилия, шипково брашно и бяло брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.

Формички за кейкчета, намазваме с меко краве масло и сипваме тестото. Слагаме кейкчетата да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Проверяваме с клечица, дали са изпечени. Кейкчетата са с малко по-мека текстура. Готовите кейкчета охлаждаме върху скара. Намазваме отгоре кейкчетата с конфитюр и поръсваме с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: