Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Червени чушки в буркани за зимата

Червени чушки в буркани за зимата

Червени чушки в буркани за зимата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
9
"Нищо не може да се сравни с вкуса на домашно приготвените чушки в буркани, които внасят много вкус и цвят на зимната трапеза!"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 кг червени
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се семената на червените чушки и печем до готовност. Задушават се в тенджера с капак, после се обелват и поставят в тава под наклон, да се отцеди за 15 минути.

Приготвят се сухи буркани и се пълнят с червени чушки, като се поръсват с една супена лъжица сол. Не е нужно да се долива вода, чушките при варенето си пущат сок.

Пълним бурканите до горния ръб и затваряме с капачки. Нареждат се в голям съд, покриваме с топла вода и варим за 20 минути.

Изваждат се бурканите и съхраняваме на хладно и тъмно за зимата.

С тези чушки може да приготвите много вкусотии, излязоха точно 9 буркана от тази доза!

Червените чушки в буркани за зимата са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези консервирани чушки за пълнене или парената туршия от червени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: