Начин на приготвяне
Почистват се семената на червените чушки и печем до готовност. Задушават се в тенджера с капак, после се обелват и поставят в тава под наклон, да се отцеди за 15 минути.
Приготвят се сухи буркани и се пълнят с червени чушки, като се поръсват с една супена лъжица сол. Не е нужно да се долива вода, чушките при варенето си пущат сок.
Пълним бурканите до горния ръб и затваряме с капачки. Нареждат се в голям съд, покриваме с топла вода и варим за 20 минути.
Изваждат се бурканите и съхраняваме на хладно и тъмно за зимата.
С тези чушки може да приготвите много вкусотии, излязоха точно 9 буркана от тази доза!
Червените чушки в буркани за зимата са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези консервирани чушки за пълнене или парената туршия от червени чушки.