Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с оризово и пшеничено брашно

Солени мъфини с оризово и пшеничено брашно

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Солени мъфини с оризово и пшеничено брашно
Снимка: Потребител#165452
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Тези солени мъфини с оризово и пшенично брашно са чудесен повод за парти!"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч
  • сирене - 100 г
  • маслини - 14 - 15 бр. едри черни
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се почистват и нарязват на ситно, а сиренето се натрошава. В купа се слагат двата вида брашно, олиото, яйцата, киселото мляко, в което е добавена содата, и прясното мляко и се разбива с миксер на бавни обороти.

Добавят се маслините и сиренето, мащерката и солта. Разбърква се добре с шпатула.

Формичките за мъфини се намазняват с четка и във всяка се сипва до горе от сместа. Тя е тежка, не бухва много и няма опасност да излязат от там при печене.

Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20- 30 минути или докато клечката излезе суха. Изпечените мъфини се оставят заедно с формичките за 15 минути на решетка да изстиват, след което се вадят от формичките и се оставят на решетката да доизстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: