Начин на приготвяне
Маслините се почистват и нарязват на ситно, а сиренето се натрошава. В купа се слагат двата вида брашно, олиото, яйцата, киселото мляко, в което е добавена содата, и прясното мляко и се разбива с миксер на бавни обороти.
Добавят се маслините и сиренето, мащерката и солта. Разбърква се добре с шпатула.
Формичките за мъфини се намазняват с четка и във всяка се сипва до горе от сместа. Тя е тежка, не бухва много и няма опасност да излязат от там при печене.
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20- 30 минути или докато клечката излезе суха. Изпечените мъфини се оставят заедно с формичките за 15 минути на решетка да изстиват, след което се вадят от формичките и се оставят на решетката да доизстинат.