Начин на приготвяне
Обелваме картофите и се нарязват на кръгчета. Овалват се в брашно, излишното се изтупва и нареждаме в намазана с олио тавичка.
Тиквичката се измива и нарязва също на кръгчета, нарежда се върху картофите.
Загрява се маслото и олиото в тиган, сипваме обелени и ситно нарязани домати.
Овкусяват се с морска сол и щипка захар. Разбърква се и оставяме да поври на тих огън, докато изври течността от доматите. Накрая се прибавя сух босилек и нарязан магданоз.
С доматената смес се залива картофите и тиквичките. Отгоре се разпределят парченца топено сирене.
Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на зеленчуците.
Приготвя се млечният сос. Разбива се киселото мляко с щипка сол, счукани скилидки чесън и нарязан магданоз.
Поднасяме парче от гозбата, полята с млечен сос и стрък пресен магданоз.
Уникално вкусно! Добър апетит!
Коментари