Начин на приготвяне
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата се разбиват на пяна. Прибавя подправката за пресни зеленчуци. Разбъркват се много добре.
Яйцата с подправката се оставят 20 минути на стайна температура, за да се накисне подправката.
След като се насикне подправката, се прибавя настърганият кашкавал. Разбърква се много добре.
Тавата, в която ще се пече, се намазва много добре с масло. Сместа се изсипва в тавата.
Топеното сирене се обелва и нарязва на кръгчета.
Кръгчетата се нареждат отгоре върху сместа.
Запеканката се пече 20 минути на 180 градуса на вентилатар.
След като се изпече, се изважда от фурната и се оставя 5 мин. да изстине, след което се нарязва на парчета.
Кашкавалената запеканка с топено сирене е готова.