Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Запеканки»Кашкавалена запеканка с топено сирене

Кашкавалена запеканка с топено сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Кашкавалена запеканка с топено сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Кашкавалена запеканка с топено сирене си хапваме и за обяд, и за вечеря"

Необходими Продукти

  • кози кашкавал - 500 г
  • яйца - 10 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. (Правилна подправка за пресни зеленчуци)
  • масло - 50 г
  • топено сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата се разбиват на пяна. Прибавя подправката за пресни зеленчуци. Разбъркват се много добре.

Яйцата с подправката се оставят 20 минути на стайна температура, за да се накисне подправката.

След като се насикне подправката, се прибавя настърганият кашкавал. Разбърква се много добре.

Тавата, в която ще се пече, се намазва много добре с масло. Сместа се изсипва в тавата.

Топеното сирене се обелва и нарязва на кръгчета.

Кръгчетата се нареждат отгоре върху сместа.

Запеканката се пече 20 минути на 180 градуса на вентилатар.

След като се изпече, се изважда от фурната и се оставя 5 мин. да изстине, след което се нарязва на парчета.

Кашкавалената запеканка с топено сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: