Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Крем Дипломат в Кексова Форма

Крем Дипломат в Кексова Форма

Крем Дипломат в Кексова Форма
Снимка: Корнелия Ангелова
1 / 13с Видео
07/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Този крем е толкова вкусен, че има нужда от дипломатически имунитет срещу мигновено изяждане!"

Необходими Продукти

  • Продукти за яйчения крем
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • желатин - 3 пакетчета (30 г)
  • какао - 2 с.л.
  • Продукти за белтъчената смес
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме яйчния крем с изброените продукти, но отстраняваме белтъците от яйцата.

При непрекъснато бъркане сместа, която сме приготвили с продуктите за крема, я слагаме на котлона и се бърка непрекъснато, докато заври и се получи гъста каша. Отстраняваме го и прибавяме желатина, който го разтваряме с малко вода.

Докато изстине, се приготвят белтъците със захарта, да стане като за целувки.

От жълтия крем отделяме малко и размесваме с какаото за украса. Останалата част я смесваме с белтъците.

На дъното на кексова форма редим орех и кайсия. Сипваме част от сместа после какаовата и останалата отгоре.

Пудингът престоява в хладилника една нощ и след това го вадим от формата.

Кремът Дипломат в Кексова Форма е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
526
41
31
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Много добра идея!Ще се пробва!
14.11.2019 09:11
1
Neli Tsaparkova
Neli Tsaparkova
Силвия, маркирайте текста , с десен бутон върху маркираното има опция Печат
17.02.2018 12:55
5
4
Ваня Стойчева
Ваня Стойчева
Страхотно.
18.08.2017 09:49
7
1
Потребител#184691
Потребител#184691
Получи ми се страхотен от първия път.Много лесна рецепта.
06.02.2017 14:33
4
1
Покажи всички подкоментари
Silvia Angfelov
Silvia Angfelov
Kak moga da printiram tazi recepta?
03.02.2017 19:48
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Крема се получи много добре, моята форма се оказа по плитка и ми остана от крема, който разпределих в две чашки. Също малко трудно ми излезе от формата, но сложих формата за две минути в гореща вода и се отлепи. От желатина крема получава структура на парфе, ябълката ми беше уж сладка, но следващия път ще опитам с банани, струва ми се че ще е по добре. Всички, които го опитаха много го харесаха, така че правете го, заслужава си :)
03.02.2017 12:23
13
Irina Manolova
Irina Manolova
Наистина крема е много вкусен и красив! Децата излапаха по две порции!
02.02.2017 11:39
3
2
Даниела Русева
Даниела Русева
Чудесна идея за крем в купа. Като сладкиш, а при това и красиво изглежда с тази шарка на зебра. Харесва ми! Поздрави!
01.02.2017 22:07
1
1