Начин на приготвяне
Пресявам си брашното.
В отделна купа чуквам едно след друго яйцата. Разбивам ги с миксер продължително. Прибавям прясното мляко и пак разбивам.
Отделно си разбивам захарта с маслото. Маслото и яйцата, прясното мляко преди това съм си ги изкарала на стайна температура.
Като разбия много добре с миксер мекото масло и захарта, ги добавям към яйчената смес. Използвах масло Deutsche Markenbutter. Сместа става ароматна и вкусна.
Към пресятото брашно прибавям едно пакетче бакпулвер и разбърквам. Постепенно прибавям брашното към сместа и разбърквам. Намазвам формата за плодовата пита с маргарин. Ползвах Рама.
Набрашнявам е леко. Изсипвам сместа и я заглаждам.
Измивам смокините, подсушавам ги. Режа смокините на тънки парченца. Първо, режа смокините на две, после по дължина на тънки филийки. Нареждам парченцата върху кашата. Първо почвам по средата. Слагам в центъра, около него редя парченца във форма на цвете. По края в кръг слагам другата част парченца.
Печем на 180 градуса в леко загрята фурна.
Вече готов, оставяме леко да изстине. Вадим от формата, като слагаме отгоре плитка чиния, табла и обръщаме.
Аз съм използвала форма с къдрави краища - като цвете.
Слагаме плодовата пита със смокини в плитка чиния. Поръсваме с пудра захар. Режем на парчета като торта.
Сервираме и хапваме с кафе.
Да ви е сладко!
Коментари