Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме хубаво рибите.
Смиламе с мелничка пипера меланж непосредствено преди да приготвим маринатата за рибата. Така ароматът ще бъде хубав и силен.
Пиперът меланж е комбинация от бял, черен, зелен и розов пипер.
В купа наливаме олиото и оцета. Слагаме сол и пипера меланж, който предварително сме смлели. Разбъркваме хубаво, да се смесят съставките.
С получената ароматна смес заливаме рибите и ги овалваме хубаво от всички страни и от вътре.
Оставяме ги да престоят така един час.
Намазваме скарата с олио, загряваме я и слагаме скумрията да се пече, първо от външната страна - 10 минути, след това обръщаме и печем 10 минути и от вътрешната страна.
Сервираме топла със студено бяло вино.
Коментари