Пиперена салата

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
06/09/2016
"Много пъти сме хапвали пиперена салата и пак ще хапваме. Тази вкусотия никога няма да ни омръзне!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 434
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме пипера на чушкопек от двете страни, без да махаме семките. След като го изпечем го срязваме побсредата и почистваме с острото на ножа семената. Обелваме люспите.

В дълбока чиния слагаме един до друг трите пипера. Ползваме червен. Почистваме 1/3 глава лук и го измиваме. Нарязваме лука на полумесеци. Домата го измиваме и нарязваме на големи парчета.

Слагаме доматите върху пипера. Върху нарязаните домати разпределяме лука. Измиваме 3-4 стръка целина и я нарязваме на ситно. Слагаме и целината отгоре като завършек.

Поръсваме на вкус със сол. Добавяме олио около 2 с.л и 2 с.л прясно изцеден сок от лимон. Изстудяваме пиперената салата. Хапваме с ракия. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар