Фокача с маслинова паста

VeselinaVeselinaГотвач263562593
05/09/2016
"Днес няма да приготвяме пърленки, а фокача! Вие ще хапнете ли с нас?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо685
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното. Правим кладенче в средата в брашното. Стопляме си леко водата и в нея слагаме 1/3 част от 1 кубче мая и щипка захар. Оставяме настрана покрито с кухненска кърпа да шупне. Прибавяме водата с маята и захарта при брашното. Отмерваме си 13 мл зехтин и го прибавяме в купата.

Прибавяме 1 щипка сол. Замесваме меко тесто. Слагаме тестото в купа намазана със зехтин, намазваме и тестото със зехтин. Покриваме с кухненска кърпа за 30 мин. да втаса. След като втаса го оформяме с ръце в обла форма.

Слагаме го в тава застлана с хартия за печене. Намазваме много леко с намазнени ръце повърхността и поръсваме с розмарин. На места върху тестото си правим дупчици с пръст. В дупчиците внимателно слагаме да се запълнят с маслинова паста.Общо за намазванията отива не повече от 2-3 с.л.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опече вадим фокачата и я увиваме с кърпа да си запази топлината. При сервиране режем на квадрати. Към фокачата режем 3 плочки сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар