Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Късчета от свинско месо с манголд на тиган

Късчета от свинско месо с манголд на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Късчета от свинско месо с манголд на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Много свежо, апетитно и ароматно предложение за хапване, което, вярваме, ще приемете без да ви увещаваме"

Необходими Продукти

  • свински врат - около 250 г
  • краве масло - 15 г
  • чесън - 1 скилидка
  • морков - 2 - 3 тънки кръгчета (по желание)
  • морска сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • горчица - на върха на ножа
  • манголд - 3 - 4 големи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парченца и се маринова с накълцания чесън, горчицата, маслото, червения пипер, солта. Хубаво е да го оставите да поотлежи поне 30 мин.

Пригответе тиган с незалепващо покритие и поставете в него месото. Сложете на котлона с умерено висока температура. Добавете накълцания морков.

Като се позапържи леко месото, сипете малко вода (около 50 мл) и оставете да къкри под капак на намалени градуси.

Когато месото е готово, не трябва да е останала почти никаква течност на дъното на тигана. Ако се наложи, махнете капака, за да изври излишната течност.

Измийте и отстранете дръжките, заедно със средната жилка на 3-4 листа манголд. Накъсайте ги на едри парчета и прибавете в тигана.

Трябват им не повече от 2 минути. Целта е не да се стопят и разварят, а да си останат леко хрупкави.

Сервирайте ястието топло.

Бележка: Може спокойно да използвате подходящи и любими подправки за ястието, ако не ви допадат чесън и горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: