Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки парченца и се маринова с накълцания чесън, горчицата, маслото, червения пипер, солта. Хубаво е да го оставите да поотлежи поне 30 мин.
Пригответе тиган с незалепващо покритие и поставете в него месото. Сложете на котлона с умерено висока температура. Добавете накълцания морков.
Като се позапържи леко месото, сипете малко вода (около 50 мл) и оставете да къкри под капак на намалени градуси.
Когато месото е готово, не трябва да е останала почти никаква течност на дъното на тигана. Ако се наложи, махнете капака, за да изври излишната течност.
Измийте и отстранете дръжките, заедно със средната жилка на 3-4 листа манголд. Накъсайте ги на едри парчета и прибавете в тигана.
Трябват им не повече от 2 минути. Целта е не да се стопят и разварят, а да си останат леко хрупкави.
Сервирайте ястието топло.
Бележка: Може спокойно да използвате подходящи и любими подправки за ястието, ако не ви допадат чесън и горчица.