Начин на приготвяне
За плънката със сирене разбийте добре сиренето и жълтъците, добавете ванилията, 100 г от захарта и лимоновата кора. Двата белтъка се разбиват до получаването на сняг с останалата захар и се добавят към сместа със сиренето. Прибавете и стафидите.
За маковата плънка трябва да загреете млякото и в подходяща купа да го смесите с рома, ванилията, стафидите и лимоновата кора. Разбийте захарта с белтъка и добавете към тях маковото семе. Сместа се изсипва при млечната и се разбърква.
За плънката с ябълки трябва да обелите, нарежете на кубчета и поръсите с пудра захар и канела плодовете. Престояват така 20-тина минути, след което се отцеждат от сока.
За ореховата плънка трябва да натрошите орехите и да ги смесите с канелата.
За заливката разтопете на бавен огън маслото в сметаната.
Корите за баница предварително се изрязват според формата на тавата, в която ще се пекат. Намажете три от тях с една част от разтопеното масло и ги поставете в намазнената форма.
Отгоре разпределете ореховата плънка, а върху него сложете още 3 намазнени кори. Сипете върху тях плънката със сирене, покрийте с други 3 кори. Изсипете ябълковата плънка, нови 3 кори и завършете с маковата плънка, която се покрива с последните кори. Залейте сладкиша със сметановата смес и печете около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Източник: Бон Апети