Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пълнена питка с патладжан и козе сирене

Пълнена питка с патладжан и козе сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнена питка с патладжан и козе сирене
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Пухкава питка с вкусна изненада!"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • мая - 20 г
  • за плънката
  • патладжан - 1 бр.
  • козе сирене - 300 г
  • за поръсване
  • чери домати
  • кашкавал - 150 г
  • босилек
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кръгчета. Поръсете със сол и оставете да се отцеди от горчивината. Измийте със студена вода и ги подсушете. Изпържете ги в малко олио. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия.

Пресейте брашното със солта. Към него добавете маята разтворена в млякото със захарта. Добавете зехтина и замесете меко тесто. Оставете да почине за десетина минути.

Разделете го на две части. Всяка разточете с големината на формата (26см), в която ще печете.

Намажете формата с малко олио и разстелете едната кора. Подредете патладжана, като оставите отстрани празно място около 1 см. Върху него подредете парчета козе сирене.

Похлупете с втората кора и притиснете хубаво краищата. Направете с пръст вдлъбнатини. Поръсете със зехтин и оставете да втаса.

След като вече е втасала питката, наредете половинки от доматите и пак натиснете с пръсти тестото.

Поръсете с още малко зехтин, босилек, риган. Печете на 200 градуса около 35 минути.

Извадете и поръсете с настърган кашкавал. Изключете фурната и върнете пълнената питка обратно, колкото да се разтопи кашкавалът.

Пълнената питка с патладжан и козе сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: