Начин на приготвяне
Измийте зеленчуците и подредете в намазнена тава - патладжаните разрязани на две, чушките цепнати, а главата чесън почистена от външните листа и срязана на един пръст от върха.
Поръсете със зехтин и сол и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.
Обелете всичко, като чесъна само стиснете в основата и скилидките сами ще излязат. Изчакайте да изстинат.
Накълцайте печените зеленчуци на ленти и овкусете със сол, зехтин, накълцан магданоз и оцет.
За по-силен чеснов вкус добавете ситно нарязаните допънителни неопечени скилидки чесън.
Шайбите от козе сирене може да запечете на сух тиган или оставите така. Сложете в центъра на чиния по едно парче сирене и около него разпределете салатата.
Поръсете зеленчуковата салата със леко запечен сусам и поднесете.
Добър апетит! Салатата от печен патладжан с козе сирене е готова.