Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Царевична питка с козе сирене и сода

Царевична питка с козе сирене и сода

Царевична питка с козе сирене и сода
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
08/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Разкошна селска питка, която ще ви плени"

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • козе сирене - 100 г
  • олио - 4 с л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва бялото и царевичното брашно, като се разбърква с вилица да се смесят двата вида. Добавя се солта, киселото мляко с разбита в него сода за хляб, 3 с. л. олио и натрошено козе сирене.

Разбърква се добре като се загребва от брашното да стане лепкава каша , после леко се замесва два-три пъти не е нужно повече и се сипва в намазана с олио тавичка върху хартия за печене, като отгоре се заравнява.

С вилица се набожда тук-там. Печем в загрята фурна 180 градуса до златиста коричка и се изважда да се охлади.

Тази питка не се реже, а се чупи и сервираме с шарена сол. Много е вкусна, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: