Тарикатско гювече

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Тарикатско гювече
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
09/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"За истински любители на вкусната домашна кухня."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г врат или гърди
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр. голям
  • червен лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • кимион
  • яйца - 3 бр.
  • червено вино - 150 мл
  • бульон - 150 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки и малки, приблизително еднакви ивички. Може да използвате всякакъв вид свинско месо, но аз препоръчвам от врат, гърди или бекон, защото е по-сочно. Ако ползвате контра филе, бут или плешка сложете малко повечко мазнина, за да не е прекалено сухо.

Почистете и нарежете зеленчуците. Лука нарежете на полумесеци, картофите на по дребни парчета а моркова и тиквичката на кръгчета.

Сложете във всяко гювече по една лъжица зехтин. Разпределете във всяко от зеленчуците, върху тях сложете по около 150 г от месото.

Поръсете с подправки по избор, аз сложих по една щипка мащерка, кимион, пипер и сол във всяко гювече.

Измерете по 50 мл вино и същото количество бульон и сипете в купичките. Разбъркайте леко, така че съставките да се овкусят. Сложете във фурната и печете гювечетата на 180 градуса за около час.

Ако забележите, че започват да прегарят отгоре, сложете един лист алуминиево фолио, колкото да ги покриете.

Рязането на зеленчуците и месото е добре да бъде с еднаква форма, да няма парчета по дебели от другите, за да може да се изпекат равномерно за едно и също време.

Накрая на печенето извадете купичките и чукнете по едно яйце във всяко гювече. Върнете ги във фурната и допечете за около 5 мин до готовност на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: