Картофките на баба

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
10/09/2016
"Свинската мас - тайното оръжие на бабите!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 942
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • чушки - 5 - 6 бр. домашни (светли и червени)
  • мас
  • сол
* мерки и количества
Пържени Картофи

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги по дължина като баба ги прави по-дебелички. Обливаме ги с вода докато режем чушките на едри парчета.

Изцеждаме ги и ги слагаме да се пържат във сгорещена свинска мас. Когато леко се зачервят добавяме и чушките. Така пържим до готовност.

От свинската мас стават мекички, а от чушките с приятен аромат.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Баба така пържеше картофките на село и бяха уникални така че пробвайте ако не сте и мислите че това е проста рецепта. Споделям рецепти макар и прости за вас които наистина са вкусни. Който е нямал баба и дядо на село не знае какви прости но вкусни рецепти има там.
1
0