Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Апетитно пиле с пармезан и бяло вино

Апетитно пиле с пармезан и бяло вино

Апетитно пиле с пармезан и бяло вино
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Няма да повярвате в каква невероятна вкусотия се превръща това пиле само с малко пармезан и бяло вино!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1200 г
  • пармезан - 100 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • соев сос - светъл
  • черен пипер
  • универсална подправка - подправка за пиле
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го осолете. Поръсете го с черен пипер и подправка за пиле.

Намажете го обилно с разтопено масло и соев сос. Сложете го в подходяща тавичка и налейте виното.

Завийте го плътно с фолио и печете пилето около 50 минути на 180 г

Отвийте пилето и продължете печенето, до получаването на златист загар.

Преди готовност поръсете с пармезан и запечете още 2-3 минути.

Апетитното пиле с пармезан и бяло вино е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: